miercuri, 8 noiembrie 2017

Charles Demuth (8 noiembrie 1883 - 23 octombrie 1935), pictor american(I)

Charles Demuth - Cottage Window
Charles Demuth - Calla Lilies (Bert Savoy)


Charles Demuth (8 noiembrie 1883 - 23 octombrie 1935), pictor american(II)Charles Demuth (8 noiembrie 1883 - 23 octombrie 1935) a fost un pictor american care a pictat acuarele, iar foarte tarziu in cariera lui a trecut la pictura in ulei.A realizat un stil de pictura cunoscut ca Precisionism (Cubist Realism).
"Combinand observatiile botanice si abstractul cubist vag, acuarelele lui  de flori, fructe si legume au o vioiciune magica si un farmec aproape socant."
Demuth a locuit toata viata in Lancaster, Pennsylvania.Casa pe care a impartit-o cu mama lui este actualmente Demuth Museum, in care sunt expuse lucrarile lui. A absolvit Franklin & Marshall Academy dupa carea a studiat la Drexel University si la Philadelphia's Pennsylvania Academy of Fine Arts. Pe cand era student la PAFA l-a cunoscut pe William Carlos Williams in pensiunea in care locuia. Cei doi au ramas prieteni pentru tot resutul vietii.
Mai tarziu a studiat la Académie Colarossi si Académie Julian in Paris, unde a devenit o parte a scenei de arta avangardista. Comunitatea artistica pariziana  a acceptat homosexualitatea lui Demuth.
In Paris l-a cunoscut pe Marsden Hartley care a devenit un membru al grupului sau. Prin Hartley l-a cunoscut pe Alfred Stieglitz si a devenit membru al grupului Stieglitz.
Cea mai cunoscuta pictura a lui, "The Figure Five in Gold", a fost inspirata de poemul prietenului sau William Carlos Williams, "The Great Figure". Lucrarea e unul dintre cele noua postere pe care Demuth le-a creat in onoarea prietenilor sai creatori. Celelalte au fost dedicate artistilor Georgia O'Keeffe, Arthur Dove, Charles Duncan, Marsden Hartley, John Marin si scriitorilor Gertrude Stein, Eugene O'Neill si Wallace Stevens.
In 1927, Demuth a inceput o serie sapte picturi care descriu cladirile fabricilor din orasul sau natal. A terminat ultima lucrare, "After All" in 1933 si a murit doi ani mai tarziu in Lancaster la 51 de ani, in urma unor complicatii cauzate de diabet.
Charles Demuth (8 noiembrie 1883 - 23 octombrie 1935), pictor american

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...