duminică, 26 noiembrie 2017

Jacob van Loo (1614 – 26 noiembrie 1670), pictor flamand baroc

Jacob van Loo - Amarillis Crowning Mirtillo
Jacob van Loo - Diana and her Nymphs, 1654

Jacob van Loo - Diana 
Jacob van Loo - Danaë

Jacob van Loo - Danaë
Jacob van Loo - Bacchic scene
Jacob van Loo - Musical Party on a Terrace
Jacob van Loo - Meebeeck Cruywagen Family
Jacob van Loo - Groepsportret van de regentessen van het Aalmoezeniers-, Arm- en Werkhuis te Haarlem
Jacob van Loo - Portrait of the regents of the Alms, Poor and Work House in Haarlem
Jacob van Loo - Portrait of a gentleman
Jacob van Loo - Melancholy
Jacob van Loo - Portrait of Johan Ort
Jacob van Loo - Portrait of Lucretia Boudaen
Jacob van Loo - Self Portrait

Jacob van Loo  (1614 – 26 noiembrie 1670) a fost un pictor flamand considerat unul dintre marii maestri olandezi ai secolului al XVII-lea.Van Loo este cunoscut pentru grupurile sale de conversatie, folosirea unei palete rafinate de culori si pentru nudurile sale. A fost fondatorul familiei de pictori Van Loo.
Van Loo s-a nascut in Sluis, Zeeland, in Republica Olandeza. Unele surse speculeaza ca tatal lui, Jan van Loo, ar fi fost notar, insa cele mai multe surse il descriu ca fiind un pictor de la care Jacob van Loo a primit primele notiuni de arta. Se cunosc putine date din perioada copilariei lui Van Loo deoarece arhivele orasului au fost distruse.
A fost influentat la inceput de Thomas de Keyser si Jacob Adriaensz Backer. In 1642, van Loo s-a mutat la Amsterdam, unde printre contemporanii sai erau Rembrandt, Frans Hals, precum si Bartholomeus van der Helst. In 1643 s-a casatorit cu fiica pictorului Martinus Lengele. Cei doi au avut sase copii. Ei au locuit pe Rozengracht in districtul Jordaan din Amsterdam.
Eglon van der Neer a fost unul dintre elevii sai. In 1660, Van Loo a fugit din oras dupa ce a injunghiat mortal pe cineva in timpul unei altercatii dintrun han. A fost condamnat la moarte in absentia ceea ce l-a facut sa nu se mai intoarca vreodata in Olanda.Van Loo s-a stabilit in Paris, unde a fost admis la Académie de peinture et de sculpture. A murit in Paris in 1670.
Lucrarile lui Van Loo au fost pictate in stilul baroc care-si avea originea din Roma. Stilul baroc era foarte popular in intreaga Europa din acea perioada. Van Loo a avut o influenta majora asupra lui Johannes Vermeer.
Fiul lui Jacob van Loo, Louis Abraham van Loo, a fost tot pictor, la fel si nepotii lui, Jean-Baptiste van Loo si Charles-André van Loo.
Jacob van Loo (1614 – 26 noiembrie 1670), pictor flamand baroc

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...