sâmbătă, 10 august 2019

Anton Losenko (10 august 1737 - 4 decembrie 1773), pictor neoclasic rus

Anton Losenko - Vladimir and Rogneda
Anton Losenko - Farewell of Hector and Andromache - Google Art Project
Anton Losenko - Miraculous Catch
Anton Losenko - Thetis and Zeus
Anton Losenko - Sacrifice of Isaac
Anton Losenko - Tobias with angel
Anton Losenko - Ten Commandments
Anton Losenko - Abel
Anton Losenko - Cain
Anton Losenko - Artist’s Model Sitting on a Stone
Anton Losenko - Fyodor Volkov
Anton Losenko - Ivan Shuvalov
Anton Losenko - Paul I
Anton Losenko - Portrait of actor Ya.D. Shumsky
Anton Losenko - Sumarokov

Anton Pavlovich Losenko (Cyrillic Антон Павлович Лосенко) (10 august 1737 - 4 decembrie 1773) a fost un pictor neoclasic ucrainiano-rus care a pictat subiecte istorice si portrete. A ramas orfan de mic si la varsta de sapte ani a fost trimis la Corul Curtii din  Saint Petersburg. In 1753, deoarece si-a pierdut vocea dar a aratat ca e talentat la pictura, Anton a fost trimis ca ucenic la artistul Ivan Argunov. In 1758, dupa cinci ani si jumatate de ucenicie, baiatul a fost admis la Academia Imperiala de Arte.
In 1760,  Academia l-a trimis in Paris sa studieze arta cu pictorul neoclasic francez, Jean II Restout. Intre 1766-1769 Losenko a muncit in Italia, a studiat arta italiana, in special picturile lui Rafael.
In 1769, Losenko s-a reintors in Saint-Petersburg. A primit o oferta pentru o pictura cu subiect istoric si a pictat "Vladimir si Rogneda". Aceasta lucrare nu numai ca i-a adus titlul de academician, dar si un post de profesor la  Academia Imperiala de Arte, perioada cand a scris cartea "Scurte explicatii privind proportiile umane ", care a servit multor generatii de pictori rusi.A lucrat ca director la Academie pana la moartea sa in 1773. A murit in saracie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...