luni, 10 noiembrie 2014

Blanche Hoschedé Monet(10 noiembrie 1865 – 1947), pictorita impresionista franceza

Blanche Hoschedé-Monet - Bassin aux Nymphéas, Giverny
Blanche Hoschedé-Monet - Giverny, Roses and Waterlilies

Blanche Hoschedé-Monet - Giverny, the Rosarium of Monet

Blanche Hoschedé-Monet - Giverny, Willow and Roses

Blanche Hoschedé-Monet - House and Garden of Claude Monet

Blanche Hoschedé-Monet - Impressionistic summer landscape with water lilies in a stream, presumably from Giverny.

Blanche Hoschedé-Monet - Japonese Bridge in Giverny, Circa1899-1900

Blanche Hoschedé-Monet - Jardin de Giverny

Blanche Hoschedé-Monet - La Maison de Claude Monet
Blanche Hoschedé-Monet - la Roseraie de Monet Giverny

Blanche Hoschedé-Monet - Le Bassin au Nympheas à GivernyBlanche Hoschedé-Monet - Le jardin de Monet à Giverny .

Blanche Hoschedé-Monet - Le jardin de Monet à Giverny .

Blanche Hoschedé-Monet - Le jardin à Giverny

Blanche Hoschedé-Monet - Le jardin 

Blanche Hoschedé-Monet - Le pont japonais au jardin de Claude Monet à Giverny

Blanche Hoschedé-Monet - Le pont Japonais à Giverny

Blanche Hoschedé-Monet - Le Village
Blanche Hoschedé-Monet - L'église de Giverny
Blanche Hoschedé-Monet - Les Nymphéas, Giverny
Blanche Hoschedé-Monet - Paysage
Blanche Hoschedé-Monet - Pommiers en fleurs
Blanche Hoschedé-Monet - The Garden at Giverny
Blanche Hoschede-Monet - The Willow, the Roses and the Waterlilies at Giverny
Blanche Hoschede-Monet - Wistarias at Giverny
Blanche Hoschede-Monet - Blue House in the Outskirts of Giverny
Blanche Hoschedé-Monet - La meuele (The Haystack)
Blanche Hoschedé-Monet - La meule
Blanche Hoschedé-Monet - View of Giverny from the Hills
Blanche Hoschede Monet - Plage de la côte normande
Blanche Hoschedé-Monet - Drei Frauen im Schilfgras am Meeresstrand
Blanche Hoschede-Monet - Soleil levant
Blanche Hoschedé-Monet - Vue générale de Rouen-1902
Blanche Hoschede-Monet - Winter Landscape
Blanche Hoschede-Monet - Rhododendrons, 1928

Blanche Hoschedé Monet  a fost o pictorita franceza, atat fiica vitrega cat si nora lui Claude Monet. S-a nascut in Paris pe 10 noiembrie 1865 si a murit in Giverny in 1947. Ea a fost a doua fiica a lui Ernest Hoschedé si Alice Hoschedé. Ernest era un om de afaceri, un mare proprietar de magazine din Paris si colectionar de arta impresionista. In 1876 l-a angajat pe Claude Monet sa-i picteze cateva panouri decorative in locuinta sa, castelul Rottembourg din Montgeron. In 1877 Ernest Hoschedé a dat faliment, iar colectia lui de arta a fost scoasa la licitatie. Ernest, Alice si cei 6 copii ai lor s-au mutat intro casa in Vétheuil cu Monet, cu Camille, prima sotie a lui Monet si cu cei doi fii ai familiei, Jean si Michel. Ernest si-a petrecut cea mai mare parte a vietii in Paris si la un moment dat si-a abandonat familia si a plecat in Belgia. In 1879 dupa moartea lui Camille Monet, Alice Hoschedé si cei doi copii ai lui Monet au locuit impreuna in Paris. In cele din urma s-a apropiat de Monet in Vétheuil, apoi s-a mutat cu el la Poissy in 1881, in final s-au stabilit in Giverny in 1883. Relatia dintre Claude Monet si Alice Hoschedé a devenit oficiala chiar daca ei nu s-au casatorit. Dupa moartea lui Ernest Hoschedé in 1891, Claude Monet si Alice Hoschedé s-au casatorit in 1892. Blanche a fost atrasa imediat de Claude Monet. Avea 11 ani cand a descoperit arta picturii. Si-a petrecut multe ore in  atelierul lui Claude Monet, precum si in atelierul lui Édouard Manet. In 1882 Claude Monet a inchiriat o casa de vacanta in Pourville, iar Blanche a inceput sa picteze alaturi de el. Cand Claude Monet a creat seriile "Haystacks" (1890–1891) Blanche a fost complet supusa influentei lui. Blanche a devenit asistenta si eleva lui Monet. Deseori ii cara sevaletul si panzele cu o roaba, apoi isi aseza sevaletul ei in apropiere. Folosea aceleasi panze, paleta si culori si picta acelasi subiect. Pe cand se afla in Italia, Claude Monet i-a scris o scrisoare sotiei Alice Hoschedé, “Mai picteaza Blanche, vreau sa vad ce progrese a facut?”. Lucrarile ei erau pictate en plein air deoarece nu avea un atelier.   In ianuarie 1888, pe cand se afla   in Antibes, Claude Monet a incurajat-o pe Blanche sa trimita o lucrare la Salon.
Familia Hoschedé-Monet a petrecut mult timp cu expatriatii americani. Blanche a pictat impreuna cu John Leslie Breck (1860–1899) si Theodore Earl Butler. A avut o idila cu John Leslie Breck care a fost intrerupta de Claude Monet. Prin urmare, John Leslie Breck a plecat de la Giverny in 1892 dupa casatoria lui Theodore Earl Butler cu sora lui Blanche, Suzanne Hoschedé; o casatorie aprobata de Claude Monet.
In final, Blanche s-a maritat cu fiul cel mare a lui Claude Monet, Jean Monet, in 1897. Ei au locuit in Rouen si Beaumont-le-Roger pana in 1913. Ea a pictat peisaje cu pajisti, plopi, pini si raul Risle. Dupa moartea sotului ei in 1913 s-a intors la Giverny cu Claude Monet in 1914. Impreuna cu Claude Monet a plecat pentru o saptamana la casa lui Clemenceau din sudul Frantei in Saint- Vincent-du-Jar, in octombrie 1921. S-a reintors in 1927, 1928 si in 1929 si a pictat cateva lucrari pentru Georges Clemenceau, "The Blue Angel", in acelasi timp l-a ingrijit pe Claude Monet pana la sfarsitul vietii.
Majoritatea lucrarilor ei au fost pictate in Giverny si in jurul localitatii Rouen. Ea a pictat in Giverny din 1883 pana in 1897 apoi  din 1926  pana in 1947. A  adoptat o forma aproape pura de impresionism. Ea a pictat pentru propria placere. E dificil de distins lucrarile ei de cele ale lui Monet, in special din timpul primei perioade din Giverny. Paleta, pensulele, pictura si panzele erau de la Claude Monet. Ea a pictat gradina lui Claude Monet si imprejurimile ei. O  strada din Giverny ii poarta numele.
Blanche Hoschedé Monet(10 noiembrie 1865 - 1947), pictorita impresionista frantuzoaica

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...