duminică, 19 ianuarie 2014

Guido Cagnacci (19 ianuarie 1601 – 1663), pictor baroc italian

Guido Cagnacci - The Death of Cleopatra
Guido Cagnacci - The Death of Cleopatra
Guido Cagnacci - The Death of Cleopatra
Guido Cagnacci - Allegoria della vita umana
Guido Cagnacci - Maddalena in meditazione
Guido Cagnacci - The Rape of Europa
Guido Cagnacci - The Drunken Noah
Guido Cagnacci - Sleeping Christ with Zacharias and John the Baptist,1630
Guido Cagnacci - Ecce homo

Guido Cagnacci (19 ianuarie 1601 – 1663) a fost un pictor italian din perioada barocului tarziu, a apartinut scolilor forliveze si bologneze de pictura.
S-a nascut in Santarcangelo di Romagna langa Rimini si a murit in Vienna in 1663. A lucrat in Rimini din 1627 pana in 1642. Dupa aceea a plecat in Forlì, unde a fost preocupat de lectiile de pictura ale lui Melozzo.
Anterior a fost  in Roma, unde i-a cunoscut pe GuercinoGuido Reni si Simon Vouet. Se pare ca si-a facut ucenicia cu Ludovico Carracci cel batran. primele lui lucrari includ multe subiecte religioase. Insa plecand in Venetia sub numele de Guico Baldo Canlassi da Bologna, el si-a reinnoit prietenia cu Nicolas Regnier si s-a dedicat picturii private de salon, deseori pictand femei voluptuoase goale de la coapse in sus, inclusiv pe Lucretia, Cleopatra si Mary Magdalene. Aceasta l-a alaturat unei mici grupari de pictori de curte  din Florenta impreuna cu Francesco Furini, Simone Pignoni si altii. In 1650 s-a mutat in Venetia. In 1658 a calatorit la Viena, unde a ramas sub tutela imparatului Leopold I.
Guido Cagnacci (19 ianuarie 1601 – 1663), pictor baroc italian

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...