duminică, 10 ianuarie 2016

Eglon van der Neer (1635/36 – 3 mai 1703), pictor olandez

Eglon van der Neer - Noble lady with lute and sheets of music, sitting on a table
Eglon van der Neer - A Lady Drawing
Eglon van der Neer - A lady tuning a 'Luth Theorbé'
Eglon van der Neer - Portrait of a Young Woman
Eglon van der Neer - Reader
Eglon van der Neer - Young Lady at Breakfast
Eglon van der Neer - Portrait of a gentleman leaning on a ballustrade

Eglon van der Neer - Portrait of a gentleman 
Eglon van der Neer - Enfants à la bougie
Eglon van der Neer - Portrait of a Man and a Woman in an Interior
Eglon van der Neer - Boys with a Trapped Bird
Eglon van der Neer - Children with a Cage and a Cat
Eglon van der Neer - A Lady Fainting after Bloodletting
Eglon van der Neer - Allegory of Religion
Eglon van der Neer - Kandaules’ Wife Discovering the Hiding Gyges - Google Art Project
Eglon van der Neer - Woman Washing Hands
Eglon van der Neer - An Interior with Ladies and Gentlemen at Cards
Eglon van der Neer - Elegant Couple in an Interior 1678
Eglon van der Neer - Venus and Adonis
Eglon van der Neer - The Penitent Magdalene
Eglon van der Neer - Pastoral Landscape
Eglon van der Neer - Tobias and the Angel

Eglon van der Neer (1635/36 – 3 mai 1703), pictor olandez de scene istorice, portrete si oameni eleganti, la moda, iar mai tarziu, peisaje.
Van der Neer s-a nascut in Amsterdam si probabil a fost instruit in arta de tatal sau, Aert van der Neer. Eglon a avut cel putin cinci frati si surori, botezati in Nieuwe Kerk intre 1640 si 1650. A luat lectii de la Jacob van Loo, unul dintre precursorii picturii de figuri din Amsterdam. Prin 1654 Van der Neer, a plecat la Orange, Vaucluse in sudul Frantei si a intrat in serviciul lui Friedrich von Dohna (1621–1688), guvernator al principatului de Orange. Van der Neer a stat trei sau patru ani in Orange si s-a reintors in Amsterdam la sfarsitul anului 1658. S-a casatorit acolo cu Maria Wagensvelt, fiica unui instarit notar din Rotterdam. In 1663 Van der Neer si familia lui s-au mutat in Rotterdam, unde i-a fost student Adriaen van der Werff. Dupa moartea sotiei sale in 1677 s-a mutat in 1679 la Haga, iar in 1680 a devenit membru al Confreriei de Pictori.In acelasi an s-a mutat la Bruxelles, unde s-a casatorit cu miniaturista Marie Du Chastel cu care a facut noua copii.
In Bruxelles Van der Neer a stabilit relatii bune cu guvernatorul Țărilor de Jos Spaniole, marchizul de Castanaga. In 1687 Van der Neer a fost numit pictor al curtii regelui Charles II al Spaniei.
Cea de-a doua sotie a lui Van der Neer a murit in 1692, iar el a cunoscut-o pe fiica lui Spilberg, pictorita, Adriana Spilberg. S-au casatorit in 1697 iar in 1698 Johann Wilhelm i-a oferit lui Van der Neer pozitia de pictor sef al curtii. Van der Neer s-a mutat in Düsseldorf, unde a ramas pana la sfarsitul zilelor sale. In perioada Amsterdam si Rotterdam Van der Neer a pictat scene de compozitie si portrete intro varietate de stiluri.Scenele lui de interior arata influenta lui Pieter de HoochGerard ter Borch, Gabriel Metsu si Frans van Mieris. Mai tarziu, in Bruxelles si Düsseldorf, Van der Neer a pictat scenele istorice in exterior. In aceste picturi a luat examplu de la Adam Elsheimer. Peisajele lui pure fara figuri din surse literare, arata alte influente stilistice, ca de exemplu a lui Jan Brueghel the Elder si Jacques d'Arthois. Majoritatea picturilor lui Van der Neer sunt de dimensiuni mici, iar stilul lui e cat se poate de finisat.
Eglon van der Neer (1635/36 – 3 mai 1703), pictor olandez

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...