sâmbătă, 12 iulie 2014

Edwin Long(12 iulie 1829 – 15 mai 1891), pictor englez

Edwin Long - The Daughters of Our Empire. England The Primrose
Edwin Long - The Date Seller
Edwin Long - Eastern Lily
Edwin Long - Egypt
Edwin Long - Ancient Cyprus
Edwin Long - Bethlehem
Edwin Long - Alethe Attendant of the Sacred Ibis in the Temple of Isis
Edwin Long - Queen Esther
Edwin Long - Love's Labour Lost
Edwin Long - An Egyptian Feast
Edwin Long - The Gods and their Makers
Edwin Long - The Babylonian Marriage Market
Edwin Long - The Chosen Five (Zeuxis at Crotona)
Edwin Long - The Approval
Edwin Long - To her Listening Ear Responsive Chords of Music came Familia
Edwin Long - The Finding of Moses
Edwin Long - Anno Domini
Edwin Long - Uncle Tom and Little Eva

Edwin Longsden Long RA (12 iulie 1829 – 15 mai 1891) a fost un pictor englez de compozitie, subiecte istorice, biblice si portrete. Long s-a nascut in Bath, Somerset, fiul lui E. Long, un artist (din Kelston in Somerset) si s-a pregatit la scoala Dr. Viner's School din Bath. Alegandu-si profesia de pictor, Long a plecat la Londra si a studiat in British Museum. A fost elev la scoala lui James Mathews Leigh de pe Newman Street,  Londra si mai intai a pictat portrete.
Long l-a cunoscut pe John Phillip RA pe care l-a insotit in Spania, unde au ramas destul de mult timp. Long a fost foarte influentat de Diego Velazquez si alti maestri spanioli, iar primele lui picturi au influenta spaniola. Primele lui lucrari importante au fost 'The Suppliants' (1872) si 'The Babylonian marriage market' (ambele achizitionate de Thomas Holloway). In 1874 a vizitat Egiptul si Siria, dupa care stilul lui a luat o noua directie. A devenit foarte  interesat si inspirat de arheologia Orientului Mijlociu si a pictat scene orientale ca 'The Egyptian Feast' (1877), 'The Gods and their makers' (1878) etc.
Long a fost ales membru asociat la Royal Academy in 1870 si academician (RA) in 1881. Lucrarile lui au atras atentia intotdeauna, iar pictura  'Diana or Christ?' (1881) i-a crescut reputatia foarte mult. Picturile lui au fost pe gustul unei mari parti a publicului, iar popularitatea lor a crescut dupa ce au aparut si gravuri dupa lucrarile lui.
Long a murit de pneumonie rezultata in urma unei gripe, in casa lui, "Kelston" din Netherhall Gardens, Hampstead, pe 15 mai 1891. A fost inmormantat  in cimitirul West Hampstead Cemetery.
Edwin Long(12 iulie 1829 – 15 mai 1891), pictor englez

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...