vineri, 30 mai 2014

Peter Carl Fabergé (30 mai 1846 - 24 septembrie 1920), bijutier rus de origine franceza

Peter Carl Fabergé - Peter the Great Egg
Faberge Egg


Peter Carl Fabergé (in rusa: Карл Густавович Фаберже) cunoscut si sub numele de Carl Gustavovich Fabergé, nascut in Rusia in 30 mai 1846 (†24 septembrie  1920) a fost un bijutier rus de origine franceza, renumit pentru faimoasele oua  Fabergé, facute in stilul oualor de Paste insa din metale si pietre pretioase.S-a nascut in Saint Petersburg, Rusia. Familia tatalui  sau erau huguenoti originari din La Bouteille, Picardy, care au parasit Franta dupa abrogarea  Edictului de la Nantes, mai intai in  Germania langa Berlin, apoi in 1800 in provincia  baltica  Livonia, mai tarziu parte a Rusiei.
Educat initial in Saint Petersburg, Gustav Fabergé, impreuna cu sotia si copiii sai s-au retras la Dresda, lasandu-si afacerile pe mainile administratorilor sai capabili si de incredere.
Peter Carl a urmat probabil un curs la Scoala de Arte si Meserii din  Dresda. Doi ani mai tarziu s-a nascut cel de-al doilea fiu al sau, iar in  1864, Peter Carl a pornit intrun tur al  Europei. A luat lectii de la cei mai respectabili bijutieri din Germania, Franta si Anglia, a urmat cursurile Colegiului Comercial Schloss din Paris si a vazut galeriile cu lucraile lor din cele mai mari muzee ale Europe. Calatoriile si studiile sale au continuat pana in 1872, cand la varsta de 26 de ani s-a intors in  St Petersburg si s-a casatorit cu Augusta Julia Jacobs.Pentru urmatorii 10 ani, Hiskias Pendin, maestrul bijutier al tatalui sau i-a fost mentor si tutore.Iar compania a fost angajata pentru catalogarea, repararea si restaurarea obiectelor de la Ermitaj.

sursa poze

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...